Az Encorn Trade Kft. alapítói magánszemélyek, akik 2010 őszén létrehozták a céget. Fő tevékenysége mezőgazdasági termények, élelmiszeripari, energia előállítást szolgáló és takarmány alapanyagok, gabonafélék és ipari - elsősorban olajos - növények kereskedelme.

Megközelítően 200.000 tonna termény kereskedelme folyik a cég keretein belül. Nemcsak a konvencionális áruk képezik a kereskedelem alapját, hanem az ökológiai gazdálkodásból származó „bio”-termékek, és az ún. „fenntartható” áruk (repce és kukorica) is. Valamennyi áruféleség forgalmazásához szükséges releváns engedéllyel rendelkezik a társaság, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kht. által kiadott minősítő tanúsítvánnyal, és BÜHG, illetve ISCC-EU tanúsítványokkal egyaránt.

Cégünk a Hungrana Zrt. disztribútoraként közel 40.000 tonna takarmány alapanyag –nedves és száraz cgf, illetve kukoricacsíra- kereskedelmét bonyolítja.

A vállalkozás egy cégcsoport tagja, amelyhez tartozik egy szállítmányozó vállalat, a T.o.m. Trans Duna Kft. is, amely éves szinten közel 400.000 tonna mezőgazdasági termény mozgatását végzi. A logisztikai feladatokat így első kézből, cégcsoporton belül tudjuk megoldani.

2018-ban a Vitafort Zrt. cégcsoport, üzletrészvásárlással, többségi tulajdont szerzett cégünkben. Ezen akvizíció eredményeképpen jelentős forgalomnövekedés következett be, mely pozitívan hatott a profittermelő képességre is.

Az Encorn Trade Kft. fő erőssége, és üzleti sikereinek záloga, dolgozói csapatának szakértelme, lojalitása és elkötelezettsége.

Munkánk fokmérője, együttműködő partnereink, vevőink, szállítóink és nem utolsósorban dolgozóink elégedettsége, mely érzés mindenki számára gyümölcsöző módon erősíti a piaci kapcsolatokat és a cég piaci pozícióit.